Wat is een cleanroom

Wat is een cleanroom?

Een cleanroom is een steriele, stofarme werkruimte die voldoet aan de (inter-)nationale normen en richtlijnen op dit gebied. Cleanrooms worden in veel verschillende sectoren gebruikt. Afhankelijk van de branche is er verschillende wet- en regelgeving van toepassingen op deze schone ruimtes. Een cleanroom is ontworpen om contaminatie (vervuiling) van een product, werkproces of onderzoek te reduceren. In de ruimte wordt de deeltjesconcentratie in de lucht gecontroleerd en geclassificeerd. Cleanrooms zijn ontworpen om het ontstaan van nieuwe deeltjes in de ruimte te beheersen.

+31 (0) 416 760580Contactformulier

Normen en richtlijnen van cleanrooms

Cleanroom Systems International BV bouwt cleanrooms met uiteenlopende ISO reinheidsklassen: van ISO klasse 2 t/m 9 tot grade 1 t/m 4 en grade B t/m D. Alle cleanrooms moeten voldoen aan een internationale norm (standaard) ISO 14644-1 classificatie. We bieden complete systeemoplossingen met de meest geavanceerde technologieën, volgens de ISO- en GMP-richtlijnen. Per locatie worden de belangrijkste factoren bekeken, zodat uw cleanroom voldoet aan de geldende wet- en regelgeving. Cleanrooms worden getest op o.a. deeltjesconcentratie, statische drukverschillen, circulatievoud, luchtsnelheid en uniformiteit. We leveren ISO-conforme cleanrooms die genormeerde omstandigheden garanderen.

  Nieuwe cleanroom in Venray

Cleanroom validatie

Iedere sector heeft te maken met verschillende toezichthouders en regelgeving. Aan de hand van de richtlijnen die voor uw faciliteit van toepassing zijn, worden validatieprotocollen opgesteld. Door het uitvoeren van een validatieprotocol laat u zien dat de cleanroom volledig geschikt is voor gebruik en voldoet aan de geldende kwaliteitsnorm.

Cleanroom maatregelen

Er moeten een aantal maatregelen worden genomen om de standaardnormen van cleanrooms te handhaven. Medewerkers moeten bijvoorbeeld cleanrooms betreden via luchtsluizen, luchtdouches en/of kleedkamers. Ook moeten ze speciale kleding dragen om verontreinigende stoffen op te vangen.In bepaalde situaties wordt geacht dat het personeel haarnetjes, meerlaagse overalls of laboratoriumjassen draagt. Alle interieurproducten, accessoires en verlichtingstoepassingen in een cleanroom moeten voldoen aan de wettelijk gestelde eisen.

Een Cleanroom laten bouwen

In een cleanroom zijn de filtratie en luchtstroom erg belangrijk. Cleanrooms Systems International BV ontwikkelt alleen cleanroomoplossingen op maat die voldoen aan alle strenge wet- en regelgeving voor deze schone ruimtes. CSI BV is specialist in het bouwen van cleanrooms door heel Nederland en België. Daarnaast zijn we u ook graag van dienst met de inrichting van uw cleanroom of het aanbrengen van beschermende coatings voor uw vloer, plafond of wand. We denken met u mee over het totaalconcept: van materiaal tot ontwerp en van montage tot levering.

 

CSI BV is met name werkzaam in de elektronica, mechatronica, medische, food- en farmaceutische sector. Daarnaast bouwen we ook cleanrooms voor de bio- en halfgeleiderindustrie. Neem vrijblijvend contact met ons en ontdek de mogelijkheden voor uw cleanroomtoepassing.


Vanaf het eerste ontwerp tot één stap verder dan de oplevering van de cleanroom bent u bij CSI in goede handen.

Daag ons uit: uw doelstelling is onze taak!